Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“Aventurile unei fete cuminţi”, în căutarea afecţiunii


     Un film cu mulți regizori în echipă! Nu pentru că Anița Lungu, cea care a scris scenariul și care duce acest lungmetraj la bun sfârșit, ar fi avut nevoie de o armată de asistenți, ci pentru că filmul a beneficiat de resurse foarte modeste, din punct de vedere financiar, dar nelimitate, în ceea ce privește implicarea benevolă a multora dintre colegii regizoarei, care au venit să pună umărul, fără să aștepte recompense materiale.

     Scenariul vorbește despre maturizarea unei tinere femei, trecută deja de ceva vreme de vârsta adolescenței, dar care nu reușește să se desprindă de nucleul familiei. Cristiana, interpretată de Elena Popa,  devine independentă din momentul în care părinții se mută din apartamentul de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, lasând-o pe fiica lor să se administreze singură.  Gest greu de acceptat pentru mamă, care reapare în apartament sub pretextul de a-și ajuta fiica, dar și pentru Cristiana care nu lipsește de la mesele de week-end  sub acoperișul nou al familiei.
     Lipsa de apartenență la un grup o face pe Cristiana să se atașeze de diferite persoane care, observăm de-a lungul poveștii, nu o ajută în traseul personal. Îl avem pe prietenul homosexual, amica obsedată de aspectul fizic, dar și pe iubitul căsătorit, care o folosește, evident, pentru a-și satisface propriile nevoi, alegând să le ignore pe cele ale tinerei. Tot acest parcurs este marcat de căutarea neîncetată a unui animal de companie. Nu orice fel, ci o anumită rasă de câine, greu de găsit și scumpă de cumpărat.
     Proiectul, deși nu a avut parte de sponsorizări, are girul producătoarei Anca Puiu, al directorului de imagine Silviu Stavilă și al actorilor Elena Popa, Emilian Oprea, Andrei Enache și Alex Lustig. 
 

Tags: anca puiu, anita lungu, aventurile unei fete cuminti

Comments: