Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Audiția”, film regizat de Tudor Giurgiu și produs de Actoriedefilm.ro


     De la Tudor Giurgiu, regizorul „De ce eu?”, cinepub.ro ne propune „Audiția”, un scurtmetraj realizat în parteneriat cu actoriedefilm.ro, școala de actorie condusă de Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol. Părăsiți de vocalistă, o formație la început de drum organizează o audiție pentru a ocupa locul vacant. În urma unui anunț postat pe Facebook mai multe fete își încearcă norocul, însă nimic nu pare să meargă cum ar trebui.
     În așteptarea concurentelor, cei trei tineri își aruncă împunsături, se micro gestionează reciproc și nu se slăbesc nicio clipă. Rând pe rând, se întâlnesc cu tot felul de persoane care mai de care mai nepotrivite pentru formația lor „indie, gen Kasabian” după cum o descrie chiar unul dintre ei. Indie nu în sensul de indian ci independent, clarifică aceștia ceva mai târziu pentru două concurente care au crezut că e vorba de o audiție pentru dansatoare. O serie de întâlniri care duce formația în derivă, unde umorul vine dintre ciocnirea directă dar ameliorată între tiparul băiețașilor alternativi și o plajă largă de concurente aflate la antipodul încercării lor de afirmare. Fără a-i lua prea tare în serios, pe de o parte, și fără a cădea total în clișeul amețitelor din showbiz, pe cealaltă parte, „Audiția” stârnește zâmbete și lansează în film un număr semnificativ de actori care atunci se aflau la început de carieră. 
     La fiecare generație de absolvenți școala celor trei actori organizează filmări cu diferiți regizori consacrați sau aflați la început de carieră printre care se numără Tudor Giurgiu, Iulia Rugină, Paul Negoescu, Vladimir Dembinski sau Cristi Puiu, care a realizat cel mai recent proiect al său împreună cu profesorii și cursanții școlii. Pe Cinepub mai puteți urmări „Linia fierbinte”, „12 oameni furioși”, „Love Building” și „Alt Love Building”, toate producții actoriedefilm.ro.

Tags: actoriedefilm.ro, auditia scurtmetraj, cinepub.ro, tudor giurgiu

Comments: