Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Astra Film Festival 2015 sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României


Preşedintele Klaus Werner Iohannis a acordat Înaltul Patronaj al Preşedintelui României celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Cinema Documentar de la Sibiu, Astra Film Festival.

     Preşedintele Iohannis i-a înmânat regizorului Dumitru Budrală, fondatorul Astra Film Festival, însemnele Înaltului Patronaj al Preşedintelui României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Salonul Ambasadorilor, la Palatul Cotroceni, în 9 mai. „Am convingerea că, pentru a ne dezvolta ca societate, cultura trebuie să facă parte din viaţa noastră. Moştenirile culturale ne-au făcut cunoscuţi şi peste hotare, iar noi astăzi ne bucurăm de această bogăţie pe care o avem. În semn de apreciere pentru contribuţia pe care o au în promovarea culturii româneşti, am acordat astăzi Înaltul Patronaj al Preşedintelui României organizatorilor Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră Sonoro - ediţia a X-a, Festivalului Internaţional George Enescu - ediţia a XXII-a, Festivalului de Film ASTRA Sibiu - ediţia a XXII-a şi Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia a XXII-a”, a subliniat preşedintele.
Cea de-a XXII-a ediţie Astra Film Festival va avea loc la Sibiu, între 5 şi 11 octombrie 2015.

     Festivalul internaţional de cinema documentar de la Sibiu a devenit o platformă artistică, dar şi un brand de succes internaţional. Eveniment-pilon în 2007, festivalul aplică principiul fundamental al filozofiei programului „Sibiu - Capitală Culturală Europeană”. Astra Film este un festival cu o dimensiune internaţională, reflectată în conţinutul şi calitatea programelor, relaţionarea cu celelalte festivaluri din toată lumea, capacitatea de a oferi oportunităţi şi o largă circulaţie cinematografiei documentare naţionale şi iniţiativelor în domeniul educaţiei prin film.
Detalii: astrafilm.ro

Tags: astra film festival 2015, documentare romanesti, dumitru budrala, klauss johannis

Comments: