Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Astra Film 2014: premieră “Paşaport de Germania”


Documentarul realizat de Răzvan Georgescu a avut premiera la Astra Film Festival, în 10.10.2014, unde a fost înscris în competiţia românească.



     Proiecţia a fost prezentată de Dumitru Budrală, directorul festivalului. Au fost prezenţi regizorul Răzvan Georgescu, producătorii Ada Solomon şi Alexandru Solomon şi doi dintre intervievaţii din film. Paşaport de Germania / Trading germans este o producţie Germania-România: Hi Film, Februar Film şi HBO. 
În timpul Războiului rece, România a vândut Germaniei de Vest peste 250.000 de etnici germani. Hein Günther Hüsch, negociatorul secret al Germaniei, venea la Bucureşti cu valiza plină de bani, pentru a cumpăra libertatea oamenilor. Un astfel de caz a este Erika Lazăr, care a trebuit să se adapteze noilor reguli ale capitalismului după ce a fost cumpărată cu 47.000 de mărci germane. Filmul narează cinematografic povestea aranjamentului ascuns dintre serviciile secrete ale celor două state şi dezvăluie întâmplările prin care au trecut personajele implicate în acest proces. 
Filmul va fi difuzat de HBO din 27 noiembrie.

 

Imagine: Iulia Voicu

 

Tags: documentare romanesti, februar film, hbo, hi film productions, pasaport de germania, razvan georgescu

Comments: