Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismAsociația Control N revine în școli cu o nouă serie de ateliere educaționale


     Inițiativele din sfera educației non-formale ale Asociației Culturale Control N continuă. În această săptămână au început atelierele de autocunoaștere prin scris Ori Trei. Ele se desfășoară până pe data de 5 noiembrie și sunt dedicate elevilor de gimnaziu (clasele a VI-a și a VII-a) din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială nr. 307, Școala Gimnazială nr. 311 și Școala Gimnazială nr. 59.
     Atelierele educaționale Ori Trei continuă un proces prin care scrisul este abordat din trei perspective diferite, plecând de la un numitor comun: autorul. Pe parcursul atelierelor, elevii vor fi familiarizați cu scrierea creativă, scrierea dramatică și scenaristica. Trainerii Ori Trei sunt: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).
     ”Scrisul chiar te poate ajuta să te cunoști mai bine. Scriind despre universuri total inventate, sau chiar pornind de la realitate, ajungi să vezi lumea cu alți ochi. Nu îți pierzi curiozitatea aia de copil, în care lucrurile nu sunt evidente, nu sunt clare, în care există o constantă descoperire. Prin aceste ateliere, noi încercăm să păstrăm vie această curiozitate, să îi ajutăm pe copii să nu privească realitatea așa cum li s-a spus că trebuie privită, ci așa cum o născocește mintea lor.”, povestește Ana Agopian (trainer scenaristică).
     Pornind de la propriile lor trăiri, gânduri, sau experiențe, copii vor ajunge în cadrul atelierelor, sub ghidajul trainerilor, să le transpună pe hârtie în formele caracteristice fiecărui tip de scriitură în parte.
     Ori Trei continuă o serie de programe similare create și implementate de Asociația Culturală Control N, în cadrul cărora trainerii au lucrat cu elevi din școli și liceebucureștene ca:  Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”, Liceul Teoretic Atlas, Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.
Pe parcursul atelierelor, elevii vor experimenta, atât prin teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut: literatură, monolog, scenariu de film. Textele lor vor fi publicate pe liternet.ro și vor fi baza unui spectacol lectură găzduit de platforma UNTEATRU - https://cinematic.unteatru.ro/
     Ori Trei este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) și de Primăria Capitalei prin ARCUB, în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.
Detalii:facebook

 
 
(21.10.2021)

Tags: ana agopian, asociatia control n, ateliere educationale ori trei, mihaela michailov, oana rasuceanu

Comments: