Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



ART200 x Super: Workshop de film queer pentru adolescenți


     Înscrierile la workshop-ul de film queer pentru tineri (14-23 de ani*), organizat de ART200 împreună cu Super, sunt acum deschise. 
     Împreună cu 6 traineri, 12 participante și participanți vor explora intersecțiile dintre activismul queer și alte mișcări de emancipare, cum ar fi cea romă sau feministă, și vor folosi cinematografia ca o unealtă de reprezentare a persoanelor marginalizate. La final, vor fi realizate 4 scurtmetraje care vor fi proiectate în cadrul festivalului ART200.
     Nu e nevoie ca aplicanții să fi făcut neapărat film până acum sau să aibă cunoștințe despre istoria filmului queer. E de ajuns să facă parte din comunitatea LGBTQ+ și să fie curioși despre cum se face filmul și despre reprezentarea comunităților marginalizate, în special comunitatea LGBTQ+, în cinema. De asemenea, nu e nevoie să aibă o cameră/ laptop pentru montaj și acest lucru nu reprezintă în niciun fel un criteriu de selecție.
     Este important pentru organizatori să audă voci diverse, așa că e încurajată participarea din cât mai multe orașe, atât din România, cât și din Republica Moldova. Costurile de deplasare și cazare vor fi acoperite de către festival.
     Termenul limită pentru înscrieri este 26 iulie. Workshop-ul va avea loc în perioada 10-16 august.
     * Persoanele care au sub 18 ani și sunt acceptate la workshop vor trebui să primească acordul scris al părinților pentru participare.
Detalii: Super
(02.07.2020)

Tags: art200, festivalul de film queer art200, super festivalul de filme facute de adolescenti, workshop adolescenti art200

Comments: