Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Anim’est, ziua 6: competiția românească


     Competiția Anim’est de film românesc, care include 11 scurtmetraje românești de animație, va rula miercuri, 7 octombrie, de la ora 20.30, la Cinema Studio.

     Din calup fac parte animațiile: “Fear is a Lie” The Dream Diggers ft Mihnea Blidariu & Awen (r. Mihai Păcurar), Colinda (r. Ion Octavian Frecea), Distanța (r. Andra Mirea), Floarea de măr (r. Monica Vinogradov), Loop (r. Claudiu Ilea), Memento (r. Attila Bende), Omulan! (r. Matei Branea), Piatra Likas (r. Tóth Árpád), Recunoștința (r. Ștefan Scărlătescu, Andrei Scărlătescu), still alive (r. Máthé Endre-Botond), Voyage (r. Marian Poiană).
     De la ora 18.00, la Cinema Elvira Popescu, este programat Long Way North, din competiția de lungmetraj. Animația este produsă de Sacrableu și a luat premiul publicului la Annecy.
     Anul acesta Anim’est a dedicat o serie de evenimente muzicale, iar în seara acesta, de la ora 20.00 (Cinema Elvira Popescu) Milen Alempijevic, directorul artistic al filmului Animanima, va povesti despre jazz și animație, sprijinit de o selecție de scurtmetraje și un concert de jazz cu Hot Club de Bucharest. La Journey Pub se încheie ziua cu un concert DJ Vasile (Lucian Stan) & Matze (Cristian Stanciu), doi dintre pionierii muzicii electronice românești.
     Detalii: Animest.ro


Tags: animatie romaneasca, animest 2015, competiția de film românesc animemst 2015, matei branea, omulan

Comments: