Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Aferim!” se lansează pe DVD și Blu-Ray


     Aferim!, în regia lui Radu Jude, va fi disponibil de la sfârșitul acestei săptămâni pe DVD și Blu-Ray.
     Lungmetrajul produs de Ada Solomon este cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema.
     Atât DVD-ul cât și Blu-Ray-ul conțin subtitluri în română, engleză și franceză. Cele două formate vin însoțite de o broșură ce cuprinde un dicționar de arhaisme, materiale apărute în publicații internaționale, dar și o lucrare despre contextul istoric, semnată de Constanța Vintilă-Ghițulescu, doctor în istorie și civilizație la École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris, cercetător la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga" și profesor asociat la Facultatea de Sociologie a Universității București.
     În premieră în România, ambele variante vin cu o versiune accesibilă persoanelor cu deficiențe de vedere.
     Scurtmetrajele O umbră de nor și Trece și perete, regizate de Radu Jude, sunt și ele disponibile pe DVD-ul și Blu-Ray-ul Aferim!.
     Filmul va putea fi găsit în rețeaua Librăriilor Cărturești, Librăria „Anthony Frost” din București și Librăria Habitus din Sibiu.
     Aferim!, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, a câştigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii și este nominalizat la cel mai bun scenariu european, la Premiile Academiei Europene de Film din 2015 și este propunerea României la premiile Oscar.
     Detalii: Facebook

Tags: aferim film, dvd aferim, hi film productions, o umbra de nor film, radu jude, trece si prin perete film

Comments: