Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“Aferim!” la Festivalul Internaţional de Film de la Ankara


În cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Ankara (23 aprilie-3 mai) a avut loc premiera turcă a filmului românesc Aferim!, în regia lui Radu Jude, susţinută de ICR Istanbul.

La premieră a participat actorul Teodor Corban, care a răspuns întrebărilor publicului şi jurnaliştilor turci prezenţi la proiecţie.
Filmul a fost primit cu viu interes de public, sala reacţionând în mod constant la elementele de limbă turcă folosite, precum şi la trăsăturile culturale comune ce pot fi sesizate pe tot parcursul peliculei. La final actorul român a fost asaltat de un val de întrebări din partea spectatorilor, legate de tehnica actoricească şi sau de afinităţi personale cu privire la un personaj sau altul. 
Institutul Cultural Român “Dimitrie Cantemir” Istanbul are o colaborare constantă cu Festivalul de Film de la Ankara, participând în trecut la festival cu lung metrajele Morgen şi Al doilea joc. Anul acesta, ICR Istanbul a susţinut proiecţia filmului Aferim! şi participarea actorului român Teodor Corban în cadrul festivalului.
Detalii: filmfestankara.org / icr.ro 

Tags: aferim film, festivalul international de film ankara 2015, icr istanbul, radu jude, teodor corban

Comments: