Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismA început Making Waves – New Romanian Cinema, la New York


     Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Making Waves – New Romanian Cinema de la New York s-a deschis ieri seară, 4 decembrie 2017, la BAMcinématek, unde spectatorii vor putea vedea filme românești până pe 7 decembrie.
     Festivalul propune publicului new-yorkez o nouă generație de cineaști români, precum și un focus Anca Damian, una dintre cele mai interesante regizoare de azi. Cele două animații multipremiate care i-au adus Ancăi Damian recunoașterea pe plan internațional, Crulic: Drumul spre dincolo și Muntele Magic, vor fi proiectate la cinematograful brooklynez alături de cel mai recent film al său, Perfect sănătos.      Programul Making Waves include o serie de filme premiate, printre care un thriller balcanic în stilul fraților Coen, o comedie socială și o dramă tăcută.
     Printre invitații festivalului de anul acesta sunt regizorii Anca Damian, Paul Negoescu (Două lozuri), Emanuel Pârvu (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor), actorul Anghel Damian (Perfect sănătos) și producătorul Miruna Berescu (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor).
     De asemenea, proiecții și evenimente Making Waves au loc și la Jacob Burn Film Center din Pleasantville, New York, între 30 noiembrie și 7 decembrie.
     Detalii: Making Waves
(05.12.2017)

Tags: anca damian, festival de film romanesc new york, making waves 2017, making waves new york

Comments: