Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Trei Scurtmetraje cu CAI PUTERE” în cinematografe, din 2 aprilie


ICON production va lansa joi 2 aprilie, în trei cinematografe din capitală, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu”. Vor fi proiectate producţiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: Numărătoarea manuală, Vocea a doua, Cai Putere.

Filmele vor rula în prima parte a lunii aprilie la Cinema Elvire Popescu ( 2 şi 4 Aprilie, ora 18:30), Cinema Muzeul Ţăranului (7-9 Aprilie, ora 18:00), Cinemateca Union (3 şi 9 Aprilie, ora 19:30). 
Premiera va avea loc pe 2 aprilie la Cinema Elvire Popescu, în prezenţa echipelor celor trei scurtmetraje. 
Numărătoarea manuală (2011, producţie Parada Film) spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania naţională a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, care încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor constă în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei, în vederea realizării unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează, iar prietenia lor se transformă în conflict. Scurtmetrajul a fost prezentat în numeroase festivaluri prestigioase din Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven şi a câştigat Premiul Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Leiden. Din distribuţie fac parte actorii Alexandru Georgescu, Cătălin Stelian, Marcelo Cobzariu, Iulian Dârlău. 
Scurtmetrajul Vocea a doua (2013, producţie Hi Film) o are în centrul poveştii pe Gabi, o asistentă socială la o casă de copii, care se trezeşte prinsă în propriile prejudecăţi atunci când o mamă de etnie romă vine să-şi ia copiii acasă de Crăciun. Filmul, care a câştigat în 2013 Premiul Special la Festivalul Internaţional de Film Anonimul, îi are în distribuţie pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Cătănescu, Adi Simionescu, Emanuel Barok. 
Acţiunea din Cai Putere (2014, producţie ICONproduction) are loc în fiecare toamnă când Mihai, cu ajutorul prietenilor, îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece, pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile. Adrian Titieni, Costel Caşcaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Tora Vasilescu, Do Tan Phong sunt în distribuţie. Filmul, produs de Velvet Moraru, a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Cottbus şi Premiul pentru Cel mai bun film în competiţia naţională la Timishort. În martie a obţinut Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de comedie la Comedy Short Film Festival la Plaza România, în Bucureşti. În aprilie, va participa la competiţia oficială la festivalul INDIELisboa în Lisabona, Portugalia. 
Daniel Sandu a absolvit Universitatea MEDIA – Facultatea de Cinematografie, Secţia – Regie film, clasa regizor Andrei Blaier.  În prezent lucrează la debutul său în lungmetraj Un pas în urma serafimilor, produs de Ada Solomon.
 
(30.03.2015)

Tags: ada solomon, cai putere film, daniel sandu, iconproduction, numaratoarea manuala film, scurtmetraje romanesti, velvet moraru, vocea a doua film

Comments: