Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Q.E.D.”, premieră HBO în 13 februarie


Filmul lui Andrei Grusznicki, Q.E.D. – Quod Erat Demonstrandum, care a primit Premiul juriului la Festivalul de Film de la Roma în 2014, intră în programul lunii februarie la HBO.

     Pentru rolurile din acest film, Ofelia Popii şi Florin Piersic Jr. au primit Trofeul Best Film Fest 2015 pentru Cea mai bună actriţă şi Cel mai bun actor într-un film românesc din 2014. Q.E.D. este o poveste din România anilor ’80, când o familie e marcată de fuga soţului în Franţa, iar un matematician tânăr vrea să publice o lucrare ştiinţifică în străinătate. Eroii sunt urmăriţi de un ofiţer de securitate, dar şi de colegii informatori. 
Director de imagine este Vivi Drăgan Vasile, care a colaborat la acest lungmetraj filmat pe peliculă alb-negru cu scenograful de decoruri Cristian Niculescu şi scenografa de costume Svetlana Mihăilescu. Q.E.D. este o producţie ICONproductions. 
Tot în programul lunii februarie, HBO păstrează două documentare româneşti din 2014 – Bucureşti, unde eşti?, realizat de Vlad Petri, şi Paşaport de Germania, realizat de Răzvan Georgescu. 
Bucureşti, unde eşti? este regizat şi filmat de Vlad Petri în timpul protestelor din 2012 şi este produs de Activ Docs. 
Paşaport de Germania este reconstituirea procesului de vânzare a etnicilor germani de către statul român în timpul lui Nicolae Ceauşescu. Documentarul este regizat de Răzvan Georgescu şi filmat de Alexandru Solomon şi este produs de Hi Film, Februar Film şi HBO. 
Detalii: www.hbo.ro / facebook
 

 

Tags: bucuresti,unde esti, documentare romanesti, filme romanesti la hbo, hbo februarie, pasaport de germania, qed

Comments: