Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Scurt/4: Istorii de inimă neagră“, premiera în noiembrie


Omnibusul Scurt/4: Istorii de inimă neagră este proiectat în avanpremieră la Noaptea Albă a Filmului Românesc şi are premiera în luna noiembrie.

     Scurt/4: Istorii de inimă neagră e compus din scurtmetrajele O lume nouă, Trece şi prin perete, Kowalski şi Să mori de dragoste rănită. Realizate de patru regizori diferiţi: Luiza Pârvu, Radu Jude, Andrei Creţulescu şi Iulia Rugină, şi de case de producţie diferite, filmele sunt legate din punct de vedere tematic: toate vorbesc despre viaţă şi, mai ales, moarte, pe diferite tonuri. Toate scurtmetrajele sunt realizate independent, fără finanţare de stat, şi toate sunt „produse ale prieteniei”. Echipele de filmare, actorii, co-producătorii au colaborat la împlinirea fiecărui proiect. 
Ideea omnibusului s-a născut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2014, unde cele patru scurtmetraje au avut premiera naţională în cadrul Zilelor Filmului RomânescLansarea pe marile ecrane din toată ţara înseamnă descoperirea celor 4 poveşti de către un public larg, care până acum n-ar fi avut şansa de a vedea acest gen de filme decât în festivaluri.
Scurt/4: Istorii de inimă neagră este un proiect realizat cu participarea HBO România şi cu sprijinul Jameson România. Filmul este distribuit în cinematografe de Freealize şi are avanpremiera naţională în cadrul Nopţii Albe a Filmului Românesc, ora 23:45, Cinema Studio – Bucureşti şi Cinema Victoria - Cluj Napoca. Premiera este programată pentru luna noiembrie.  

Detalii: facebook
 


Tags: cinema studio, kowalski, noaptea alba a filmului romanesc, o lume noua, sa mori de dragoste ranita, scurt pe 4 istorii de inima neagra, trece si prin perete

Comments: