Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Comedia „America, venim!” în cinematografe din septembrie


Toamna cinematografică începe cu o comedie, America, venim!, ce va avea premiera naţională în 19 septembrie.

Debutul în lungmetraj al regizorului Răzvan Săvescu e un road movie - povestea turneului în America al unei trupe de teatru din provincie. Exuberanţa, inconştienţa şi lipsa lor de experienţă, dar şi noţiunile precare de limbă engleză îi fac să treacă printr-o serie de întâmplări şi aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate. Scenariul este scris de actriţa Oana Ioachim şi de Răzvan Săvescu. Cei doi au realizat şi scurtmetrajul Icre negre, selecţionat la festivalurile de la Montpellier şi Wroclaw. 
În rolurile actorilor plecaţi în America sunt Mihai Călin (Train de Vie, Roxanne), Adrian Văncică (Roxanne), Gheorghe Ifrim (Domestic), Ion Sapdaru (California Dreamin), Tania Popa (Poziţia copilului), Ioana Blaj (Marţi, după Crăciun), Alexandru Bindea (Lindenfeld) , Oana Ioachim (Cealaltă Irina). 
O apariţie specială are actriţa de origine croată Mira Furlan, stabilită în Los Angeles, care are în filmografie Tata în călătorie de serviciu / When Father Was Away on Business, în regia lui Emir Kusturica, care a obţinut Palme d’Or în 1985 şi a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin. 
Director de imagine este Liviu Mărghidan, cel care a colaborat cu regizorul Cristian Nemescu la California Dreamin’ şi cu Constantin Popescu la Portretul luptătorului la tinereţe. Costumele şi scenografia sunt semnate de Mălina Ionescu. 
Filmările au avut loc în România şi în Statele Unite ale Americii şi au durat o lună, în 2013. America, venim! este produs de Libra Film, reprezentată de Tudor Giurgiu şi Bogdan Crăciun. 
Filmul este distribuit de Transilvania Film, în colaborare cu Ro Image, şi va avea premiera pe 19 septembrie, după ce a avut o avanpremieră la TIFF. 
Am fost şi noi prezenţi la o zi de filmare într-o vilă din Snagov.

 


 
 
 


Tags: america, venim, comedie, liviu marghidan, oana ioachim, razvan savescu, tudor giurgiu

Comments: