Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Quod Erat Demonstrandum”, din Siberia la New York


     Filmul Quod Erat Demonstrandum, regizat de Andrei Gruzsniczki, a câştigat Marele Premiu Golden Taiga la cea de-a 12-a ediţie a International Debut Film Festival, desfăşurat în oraşul Khanty-Mansiisk din Siberia.
Filmul va fi văzut la Film Society of Lincoln Center din New York, la unul dintre cele mai importante festivaluri dedicate descoperirii unor talente noi, New Directors/ New Films, în 20 şi 22 martie.
Quod Erat Demonstrandum a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Roma, unde a câştigat Premiul Special al juriului condus de regizorul american James Gray, în noiembrie 2013. A fost selectat în competiţiile festivalurilor internaţionale de la Göteborg, Vilnius şi la Festival of Central and Eastern Film din Wiesbaden. La sfârşitul lunii aprilie, filmul va rula, în afara competiţiei, în cadrul Crossing Europe Film Festival din Linz, Austria.
Quod Erat Demonstrandum este primul film realizat pe peliculă alb-negru de la „Moromeţii” (1988) încoace, ambele având acelaşi director de imagine, Vii Drăgan Vasile. Este produs de Velet Moraru pentru ICONproduction şi îi are în rolurile principale pe Ofelia Popii, Sorin Leoveanu şi Florin Piersic Jr. 

Tags: andrei gruzsniczki, florin piersic jr, ofelia popii, quod erat demonstrandum, velvet moraru

Comments: