Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



S-a demonstrat la Roma


     Pe unul dintre drumurile care duc la Roma a plecat şi echipa filmului Quod Erat Demonstrandum şi s-a întors „sub scut”, cu Premiul Special al Juriului de la Festivalul de Film. Selectată în competiţie alături de alte 17 filme, unele deja foarte premiate, producţia românească a impresionat juriul condus de producătorul american James Gray, dar şi publicul.

     Quod Erat Demonstrandum este scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki şi produs de Velvet Moraru, de la Icon production. În rolurile principale sunt Sorin Leoveanu, Ofelia Popii şi Florin Piersic Jr., care au fost prezenţi la vizionarea de la Roma. Filmul este realizat pe peliculă alb-negru, iar imaginea e semnată de Vivi Drăgan Vasile. Juriul a fost impresionat de poveste, de jocul actoricesc, dar şi de recrearea atmosferei din perioada comunistă, de detaliile semnificative ale decorurilor gândite de Cristian Niculescu. Andrei Gruzsniczki, Velvet Moraru şi Florin Piersic Jr. ne-au povestit despre experienţa participării la Festivalul de Film de la Roma, iar imaginile de la eveniment sunt realizate de membrii echipei şi oferite în exclusivitate site-ului nostru.  

Tags: andrei gruzsniczki, festivalul roma, florin piersic jr, quod erat demonstrandum, velvet moraru, vivi dragan vasile

Comments: