Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“Kowalski”, titlu de lucru


     Într-un pub din Piaţa Lahovary se filmează scurtmetrajul Kowalski, scris şi regizat de Andrei Creţulescu. După debutul său cu Bad Penny - o poveste bizară în trei personaje interpretate de Dorian Boguţă (Love Building), Andi Vasluianu (Despre oameni şi melci) şi Şerban Pavlu (Roxanne) - Andrei Creţulescu a adunat aceeaşi echipă pentru un alt proiect.

     Nou venită în echipa de actori este Rodica Lazăr (Moartea domnului Lăzărescu) care, în acest an, a mai jucat şi în scurtmetrajul My Baby, regizat de Luiza Pârvu.
     Trei bărbaţi stau la o masă într-un bar aproape gol. Unul dintre ei are prea multe întrebări, al doilea are un plan perfect, iar al treilea nu are nicio şansă. Din când în când, o chelneriţă mai taie tensiunea dintre ei.
Andrei Creţulescu a gândit povestea într-un singur cadru, ceea ce complică lucrurile pentru actori, dar şi pentru directorul de imagine Andrei Butică (Poziţia copilului), care trebuie să se asigure că lumina şi aşezarea personajelor în cadru sunt cele mai bune.
     Se pare că două zile de filmare sunt suficiente pentru o echipă de producţie experimentată: Codruţa Creţulescu, producător executiv, şi producătorii Claudiu Mitcu, Eugen Kelemen, Dan Chişu şi Andrei Creţulescu.
     Echipa tehnică e alcătuită din Cătălin Cristuţiu - montaj, Cristian Tarnoveţchi - sunet, Marius Leftărache - sound design, Mălina Ionescu şi Alexandra Alma Ungureanu - scenografie.
     Kowalski este o producţie Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube, DaKino şi Chainsaw Europe. Aceiaşi producători au investit şi în primul proiect al lui Andrei Creţulescu, Bad Penny, care a fost proiectat la Short Film Corner de la Cannes şi va fi prezentat la ediţia 2013 a Festivalului de Film Românesc de la New York - Making Waves. În luna decembrie, scurtmetrajul Bad Penny va fi difuzat de HBO România.
     Zilele acestea, Andrei Creţulescu îşi susţine un alt proiect, 17 Secunde, la secţiunea “Connecting Cottbus”, platforma de co-producţii a festivalului de film din Germania.
 
 

(7.11.2013)

Tags: andi vasluianu, andrei cretulescu, dorian boguta, kowalski, rodica lazar, serban pavlu

Comments: