Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de film



The Rage (2002)


83 min. - Dramă - IC 14 - 29.11.2002

Two street racers must pay a $7000 debt in exactly 24 hours.

Regie: Radu Muntean

Scenariu: Radu Muntean, Ileana Constantin, Mircea Stăiculescu

Actori principali: Dragoș Bucur, Dorina Chiriac, Andi Vasluianu


Galerie foto


Galerie video

Distribuție

Dragoş Bucur Luca
Dorina Chiriac Mona
Andi Vasluianu Felie
Vezi toată distribuția

Producători

Imaginator Film
Cu sprijinul CNC

Distribuitori

MediaPro Pictures

Festivaluri

  1. 2002 - UCIN - Best first film (Radu Muntean). Best actor in a leading role (Dragoș Bucur).,Best cinematography. Best actor in a supporting role (Andi Vasluianu). Best editing
    2003 - TIFF - Best cinematography

Trivia

  • Titlu de lucru: Joint

Regizorul despre
  • Furia este filmul unei generații.”
  • „Îmi plac foarte mult Dragoș Bucur și Dorina Chiriac. Au forță, au firesc, au nuanță și sunt foarte diferiți de tinerii actori care o dată ieșiți de pe băncile școlii se pricep să joace teatru, dar în ceea ce privește filmul sunt mult mai stângaci.”
  • „Adrian joacă în filmul meu pentru că el reprezintă o parte din societatea românească ce nu poate fi ignorată. Manelele ne înconjoară, sunt un adevăr, o realitate de care nu trebuie să ne ferim.”
Opinia criticului
„Furia e, la fel ca Patul conjugal, o bombă aruncată în patul unei societăţi bolnave, în pragul apocalipsei. Filmul îşi ia ca aliat ritmul şi asamblarea proprii videoclipului (nu întâmplător, Radu Muntean e cel mai titrat autor de reclame şi videodipuri de la noi) şi dă glanţ vizual unei realităţi nasoale, fără a-i conferi prin asta vreo falsă strălucire de dragul estetizării. Minus scenele de întreceri cu maşina, care se vor apăsat cool, dar sunt parcă din alt film, ai de ales, fără efort, între Dragoş Bucur, care arde ecranul, Gabonul jucat cu o naturaleţe zdrobitoare de un neprofe­sionist (altminteri foarte profi când trebuie să sape groapa cuiva, în realitate), Adi Copilul Minune însuşi, care e o minune de actor as himself, şi, nu în ultimul rând, acea înjurătură care ar fi trebuit să-i lămurească o dată pentru totdeauna pe toţi fraierii că nu se mai poartă mesageria vocală: „Futu-ţi căsuţa poştală a pizdelor mă-tii!” (Mihai Chirilov, Re:Publik mai 2005)