Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Tineri cineaști români la Sarajevo Talents 2015


Festivalul de Film de la Sarajevo 2015 - Talents Sarajevo a anunțat cei 71 de participanți la programul de pregătire de o săptămână, 15-20 august.

     Tinerii cineaști sunt actori, regizori, directori de imagine, critici de film și producători și vor participa la masterclass, dezbateri, alte programe. 
Platforma de pregătire a festivalului de la Sarajevo funcționează din 2007 și este organizată în colaborare cu Berlinale Talents. La ediția din acest an au aplicat 320 de tineri cineaști și au fost selectați 71.
Un program special este PackC&Pitch, pentru regizori și producători, în cadrul căruia sunt pregătiți pentru prezentarea unui proiect. La Film Stage Studio, program de dezvoltare a abilităților de construire a dalogului pentru scenariști și regizori, participă și toți cei selectați la Sarajevo Talents.
În ultimii trei ani, cele mai multe aplicații la Sarajevo Talents au venit din România, Turcia, Serbia, Croația și Grecia.
     Anul acesta, din România participă actorii Iulia Ciochină și Sorin Dobrin, regizorii Anda-Luana Pușcaș și Raul Sebastian Mihăilescu, producătoarea Raluca Mănescu (Lumea e a mea), scenariștii Ana-Maria Gheorghe, Ionuț Răzvan Barbu și Răzvan Mihai Badea, directorii de fotografie Ana –Maria Drăghici și Simona Susnea.
Colega noastră Andra Petrescu participă la programul Sarajevo Talents pentru criticii de film.
În programul Pack&Pitch Projects este selectat Sol / Messenger propus de Anda-Luana Pușcaș.
La edițiile trecute Sarajevo Talents au fost invitați să susțină programe, în calitate de experți, cineaștii români Anamaria Marinca, Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu.
Detalii: screendaily.com / sff.ba

 
 


Tags: andra petrescu, sarajevo film festival 2015, sarajevo talent campus 2015

Comments: