Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



SEECS – Festival de Film Studențesc pentru Sud-Estul Europei


       SEECS Short Film Festival este o inițiativă a SEECS – Asociația Școlilor de Film din Sud-Estul Europei / South-Eastern Europe Cinema Schools, instituită în 2009, din care fac parte șapte țări. Primul președinte a fost prof.univ.dr. Manuela Cernat de la UNATC, pentru un mandat de doi ani. În prezent, regizorul Doru Nițescu, cadru universitar la UNATC, este președintele South-Eastern Europe Cinema Schools.
     SEECS Short Film Festival a fost înființat la Istanbul, la inițiativa profesorului Bulent Kucukerdogan, iar din acest an, la cea de-a patra ediție, se mută la București. Universitățile participante sunt UNATC „I.L.Caragiale” București, România, NATFA Sofia, Bulgaria, IKU Istanbul, Turcia, HCTTS Atena, Grecia, AFMM Tirana, Albania, FDU Belgrad, Serbia, AAB Belgrad, Serbia, ADU Zagreb, Bulgaria.
     La ediția 2018, juriul a fost alcătuit din Roxana Stroe (regizor, România), Bulent Kucukerdogan (profesor de film  la Universitatea din Gaziantep), Alexey Hristov (Bulgaria).
     Trofeul SEECS 2018 a fost câștigat de Andrei Olănescu cu scurtmetrajul A Long Story Short. Premii au primit și Cristian Radu (Nu mor caii când vor câinii – Cea mai bună animație), Andrei Tache-Codreanu (Acum în Deltă se lasă seara – Cel mai bun documentar), Zoran Simulov (Broken – Cea mai bună imagine). La alte categorii, premiile au fost adjudecate de studenți din Croația, Albania, Bulgaria, Serbia, Grecia. La gală au participat rectorul UNATC Nicolae Mandea și Ovidiu Georgescu, decan al Facultății de film, studenți și cadre didactice din școlile invitate.
     La evenimentul de premiere a fost lansat și cel mai nou număr din revista academică ”Close Up”, condusă de prof.univ.dr. Dana Duma.
     Festivalul a fost organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, Primăria Municipiului București și ARCUB.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: andrei olanescu, doru nitescu, seecs short film festival, seecs short film festival 2018, unatc bucuresti, universitatea nationala de arta teatrala si cinematografica bucuresti

Comments: