Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Scris/Nescris” și „Cel mai bun client”, la Encounters Short Film & Animation Festival


     Scris / Nescris (regia Adrian Silișteanu) și Cel mai bun client (regia Serghei Chiviriga) sunt selectate în competiția Festivalului de Scurtmetraj și Animație Encounters, organizat la Bristol între 19 și 24 septembrie 2017. ICR Londra este partener constant al festivalului și sprijină prezența cineaștilor români.
     Scris / Nescris de Adrian Silișteanu va fi proiectat miercuri, 20 septembrie, la cinematograful Watershed. Filmul urmărește povestea unei familii rrome care află că fata lor minoră tocmai a născut un copil. Lucrurile se complică când un cadru medical le cere să semneze actele și descoperă probleme legate de buletinele și de statutul lor ca părinți ai adolescentei. Filmul a câștigat deja numeroase premii internaționale (la Tampere, Odense sau Montpellier) și este selectat, de asemenea, la festivalul internațional de film BFI de la Londra.
     Animația Cel mai bun client, regizată de Serghei Chiviriga, va fi prezentată vineri, 22 septembrie. Un bătrânel care comandă 12 coroane cu mesaje de condoleanțe pentru rude și prieteni reușește să ridice serioase semne de întrebare familiei Kruchowsky, deținătoarea casei de pompe funebre.
     Detalii: www.icr-london.co.uk // www.encounters-festival.org.uk
(19.09.2017)

Tags: animatii romanesti, cel mai bun client film, encounters 2017, encounters short film & animation festival, scris nescris film, scurtmetraje romanesti

Comments: