Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Pădurea rotundă” la Reghin, a VI-a ediție


     Evenimentul (14-20 august) va include proiecții de film european, program pentru artiști în rezidență, un concert de jazz și ateliere de artă pentru copii.
     Șapte dintre cele mai valoroase producții cinematografice ale ultimului an vor fi proiectate la ”Pădurea rotundă”. Filmele, semnate de importanți regizori europeni (‎Andrzej Wajda, Cristi Puiu, Maren Ade, Aki Kaurismäki sau Ildikó Enyedi) și cu un portofoliu important de premii, vor fi prezentate în premieră la Reghin.
     Totodată, șase artiști contemporani vor dezvolta proiecte site-specific: Nicu Ilfoveanu, Mihai Zgondoiu, Stefania Becheanu (Franța), Váncsa Domokos (Irlanda), Andreea David (originară din Reghin) și Mihnea Grigore sunt artiștii invitați în acest an, împreună cu Kata Ungvári-Zrínyi (RO), critic de artă. Evenimentul este completat de un concert Ana Maria Galea & Friends (Kiss Lajos-contrabas/chitara, Daniel Csikos-pian) și de o serie de ateliere de artă pentru copii – ”Arta pe înțelesul copiilor”. De luni până vinery, acțiunile au loc la amfiteatrul de la Pădurea rotundă (Hotelul Marion), iar proiecțiile de sâmbătă au loc la Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu”. Intrarea este liberă.
     Organizator: Asociatia K’ARTE. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Parteneri instituționali: Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Reghin / Consiliul Local Reghin. Parteneri: Asociația AMPHION, FestivalulFilmuluiEurpean / Institutul Cultural Român, Casa de Cultură a Tineretului “George Enescu” – Reghin, MANDRAGORA, Independența Film, Rotary Club Tîrgu Mures, Asociatia Minitremu, Asociatia Neumarkt Events. Cu sprijinul GrafisArt și al artistului vizual Simion Moldovan.
Detalii: k-arte.ro
 
 
(8.08.2017)

Tags: cristi puiu, padurea rotunda reghin, sieranevada film

Comments: