Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



LIM - Atelier de dezvoltare scenarii de filme low budget


Asociaţia Culturală Control N organizează, în perioada 3 - 10 mai 2015, prima ediţie LIM (Less is More).

     Atelierul se adresează scenariştilor şi regizorilor care vor să-şi dezvolte abilităţile de a construi un scenariu de lung metraj în graniţele unei producţii cu buget limitat. Perioada de înscriere se termină la 1 aprilie. 
LIM îşi propune nu doar identificarea şi dezvoltarea acestor scenarii, ci şi promovarea lor la casele de producţie din România, facilitând întâlnirea participanţilor cu producătorii de film români, prin organizarea unui Pitch. 
LIM – Less Is More este un proiect dezvoltat şi organizat în parteneriat cu Le Groupe Ouest (Franţa), iniţiatorul programului. În primăvara anului 2015, implementarea LIM se va desfăşura în paralel, în mai multe ţări din Europa – România, Franţa şi Danemarca. În România, LIM este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). LIM – Less Is More / Atelier de Dezvoltare de Scenarii de Filme Low Budget le oferă cineaştilor români o alternativă. 
O poveste puternică poate fi spusă cu mijloace limitate, dacă e gândită de la început în acest context. 
Pe baza aplicaţiilor, vor fi selecţionaţi 8 participanţi - scenarişti sau regizori/scenarişti din România - ce doresc să-şi dezvolte proiectele de lung metraj în schema de finanţare a unui film cu buget foarte mic (low budget şi micro-budget). Participanţii vor fi supervizaţi de 2 consultanţi de scenario, specialişti în producţiile low budget. 
Training-ul LIM porneşte de la aplicaţiile participanţilor. În cadrul săpămânii de lucru intensiv se vor dezvolta cele 8 poveşti selecţionate, trecând de la etapa de sinopsis (obligaţia aplicaţiei) la etapa de treatment al unui lung metraj. Se va urmări construcţia unor poveşti puternice, cu impact asupra publicului, ca un mod de a compensa limitările de producţie. 
Metodologia de training se va baza pe abordarea implementată în ultimii 5 ani de Le Groupe Ouest, prin care se creează atât un training de tip colectiv, cât şi unul personal, explorând singularitatea fiecărui proiect şi a fiecărui participant în timpul procesului de scriere. 
Săptămâna de training se va finaliza cu un Pitch de proiecte, în faţa unui grup de producători de film din România, selecţionaţi în prealabil de către organizator. 
Scenariştii şi regizorii/scenarişti vor fi selecţionaţi pe baza următoarelor materiale necesare aplicaţiei: 
- sinopsis lung metraj (maxim 3000 caractere) 
- scrisoare de motivaţie (max 2000 de caractere) 
- film anterior / filme anterioare realizat/e pe baza unui scenariu scris de aplicant (link / ficţiune, documentar, animaţie scurt metraj/ lung metraj) 
- formularul de înscriere completat cu toate datele aplicantului (formularul va putea fi accesat online pe site-ul www.controln.ro) 
- un scenariu precedent, finalizat (ficţiune lung metraj / scurt metraj) 
Detalii: www.controln.ro / facebook

Tags: control n, lim atelier de scenarii low budget

Comments: