Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Film 4 Fun Sinaia 2017


     ”Un festival prietenos”, așa l-au caracterizat cineaștii prezenți la evenimentul cinematografic de la Sinaia. Atmosfera relaxată, fără încrâncenări competiționale, este caracteristica festivalului dedicat comediei românești, organizat de Laura Georgescu Baron pentru Fundația CineRemember. Programul a început cu spectacolul de teatru ”Terapie în trei”, proiect independent realizat de actorii Maria Radu, Luminița Bucur și Oleg Apostol.
     Filmele românești, mai noi și mai vechi, au făcut săli pline la Casinoul din Sinaia. Chiar la intrare, două expoziții de fotografie – una dedicată actorului Gheorghe Dinică și alta realizată de fotograful Cornel Lazia, care a avut și un workshop în programul festivalului. Alte două întâlniri cu publicul din Sinaia au avut actorul Radu Gabriel și regizorul Nae Caranfil, prezent și la proiecția 6,9 pe Scara Richter.  O altă comedie cu mare success la public în 2016 a fost vizionată la Film4Fun – Două lozuri, regizată de Paul Negoescu și produsă de Actoriedefilm.ro.
     În acest an, actrița Coca Bloos a primit Trofeul Film4Fun, înmânat de Magda Catone, iar Emilia Dobrin a primit Premiul special, înmânat de Gheorghe Visu, câștigătorul din 2016 al trofeului.
Un punct important de interes a fost selecția de scurtmetraje românești, multe la pre-debut, dintre care au fost premiate Scris/Nescris, regizat de Adrian Silișteanu – Premiul publicului, și Offstage, regizat de Andrei Huțuleac – Premiul special al festivalului.
     Cea de-a noua ediție Film4Fun a fost organizată de către Fundaţia Cine Remember, în parteneriat cu Primăria oraşului Sinaia şi cu sprijinul Ministerului Culturii și al Uniunii Cineaștilor din România.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: coca bloos, comedie romaneasca, film 4 fun sinaia 2017, film4fun sinaia 2017, laura georgescu baron, nae caranfil

Comments: