Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Control N organizează LIM, atelier de scenarii cu buget mic


Asociaţia Culturală Control N, înfiinţată de Oana Răsuceanu, Iulia Rugină şi Ana Agopian, are deja tradiţie în organizarea atelierelor de scenaristică, pentru First Draft sau Second Draft. Cele trei scenariste, participante la mai multe workshopuri în ţară şi străinătate, au vrut să-şi valorifice propria experienţă, învăţându-i şi pe alţii. Cel mai nou proiect, pe care îl dezvoltă în parteneriat cu Le Groupe Ouest din Franţa este LIM – Less Is More (3-10 mai 2015).
Atelierul se adresează scenariştilor şi regizorilor care vor să-şi dezvolte abilităţile de a construi un scenariu de lung metraj în graniţele unei producţii cu buget limitat. În primăvara anului 2015, implementarea LIM se va desfăşura în paralel, în mai multe ţări din Europa – România, Franţa şi Danemarca. În România, LIM este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Doi consultanţi de scenarii din Franţa - Antoine Le Bos şi Julien Lilti - vor lucra, timp de o săptămână, cu autorii celor 8 proiecte selecţionate în cadrul primei ediţii LIM - Less is More. Aplicaţiile sunt deschise până în data de 1 aprilie 2015. Săptămâna de training se va finaliza cu un Pitch de proiecte, în faţa unui grup de producători de film din România, selecţionat în prealabil de către organizator.
Iulia Rugină este co-scenarist şi a regizat lungmetrajele Love Building, Alt Love Building şi scurtmetrajul Să mori de dragoste rănită, produse de Actoriedefilm.ro cu bugete minime. Dificultăţile mari au fost legate de faptul că scenariile nu sunt gândite pentru low budget, ci au distribuţie numeroasă şi locaţii multe.
O poveste puternică poate fi spusă cu mijloace limitate, dacă e gândită de la început în acest context. Ana Agopian are experienţa scenariilor scrise împreuna cu Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină pentru filme realizate cu bugete foarte mici.
Cele trei scenariste au o experienţă îndelungată a lucrului în echipă. Dacă n-ar fi organizat, împreună cu Le Groupe Ouest, acest atelier – LIM, ar fi vrut să fie printre participanţi. Cum funcţionează ele în scrierea unui scenariu?
Detalii: www.controln.ro / facebook
 
 
 

Tags: ana agopian, control n, iulia rugina, lim atelier de scenarii low budget, lim less is more, oana rasuceanu

Comments: