Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Concerte, expoziții și show-uri culinare la Divanul din 2015


Muzică, film și mâncare sunt ingredientele celei de-a șasea ediții a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară (21 – 30 august) din Craiova și Portul Cultural Cetate.

Vineri, 21 august, în Centrul Vechi al Craiovei, de la ora 20.00, în cadrul Galei de deschidere a festivalului va concerta celebra formație românească de muzică clasică Trio Zamfirescu.
Fraţii Zamfirescu (Georgeta, Ionuţ şi Stan) sunt unii dintre cel mai buni chitarişti din România, fiind deţinătorii premiului întâi la toate competiţiile naţionale de gen şi repurtând rasunătoare succese pe plan european. Concertul va fi urmat de proiecția filmului YOL (R.Yılmaz Güney), primul lungmetraj turcesc care a câștigat Palme d’Or la Cannes în 1982.
Marți, 25 august, de la ora 00.00, în Port Cultural Cetate, va concerta formația Impex, compusă din Horațiu Serbănescu, Andrei Dinescu, Eugen Imecs, Thomas Höfer și Janin Pasniciuc. Chef Cezar Munteanu, deținător al mai multor premii în domeniul gastrononic, este alături de Selgros de cîțiva ani și va susține un show culinar marți, 25 august, la prânz. Cina de marți va fi pregătită de familia Tiberiade, căutătoare și păstrătoare a tradițiilor rome. De asemenea, din program nu vor lipsi show-urile culinare ale amfitrionului festivalului, Mircea Dinescu.
Joi, 27 august, ora 20.00, va concerta formațiaTrei Parale, cunoscută mai ales pentru alăturarea muzicilor specifice spațiului carpatic, alăturând muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc aici (evrei, ţigani etc.). De la ora 23.30, va avea loc tradiționalul concert al fanfarei Mambo Siria.
În Galeria Port Cetate din Craiova (B-dul Unirii nr 49), pe întreaga perioadă a festivalului, se va organiza o expoziție de fotografii vechi, realizate de-a lungul cursului Dunării în România. 
Cea de-a șasea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară (21 – 30 august) va începe cu două seri de proiecţii extraordinare în aer liber în Centrul Vechi al Craiovei, recent renovat, apoi va continua, din 23 august, în Portul Cultural Cetate (judeţul Dolj) cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare.
Pe timpul desfăşurării festivalului camparea pe teritoriul portului este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului.
Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundaţia pentru Poezie "Mircea Dinescu" în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova şi Asociaţia „Craiova Capitală Europeană 2021”, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, CNC şi ICR și UCIN.
Detalii: facebook

 

Tags: divanul degustatorilor de film si arta culinara 2015, divanul din portul cetate, mircea dinescu

Comments: