Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Comoara”, de Corneliu Porumboiu, premieră în 29 mai


Recent selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secţiunea Un Certain  Regard, filmul Comoara / The Treasure, scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, are premiera în România în 29 mai.

     Rolurile principale sunt interpretate de Cuzin Toma,  Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei, care au fost selectaţi după un proces amplu de casting, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni.
Costi (Cuzin Toma) lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor e “Robin Hood”. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi jumătate - jumătate.  Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale...
Imaginea filmului este semnată de directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu a colaborat şi la Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, iar producţia este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproducţie cu Les Films de Worso şi Rouge International. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, ARTE, EURIMAGES, CNC Franţa (Centre national du cinéma et de l'image animée), cu participarea  HBO România, Nestle şi UPC România.
Premiera este programată pentru 29 mai 2015, iar 42 KM FILM este compania de distribuţie a filmului în România.
Detalii: facebook

Tags: 42km film, comoara the treasure film, corneliu porumboiu, cuzin toma, film romanesc, premiera in 29 mai 2015, un certain regard cannes 2015

Comments: