Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Bucureşti Docuart Fest 2014


Dedicat documentarelor româneşti, festivalul a propus un program de calitate. A treia ediţie a Docuart a avut o selecţie realizată de criticii de film Anca Grădinariu, Mihai Fulger şi Florin Barbu şi jurizată de cineaştii Francisc Mraz, Thomas Ciulei şi Marian Ţuţui. Filmele au participat la Competiţia principală şi la Competiţia studenţească.
Bucureşti Docuart Fest a început cu o premieră. Documentarul Pădurea, realizat de Siniša Dragin, a fost proiectat pe 1 octombrie.
Programul din acest an a cuprins vizionări urmate de discuţii ale realizatorilor cu publicul, un atelier de film condus de Francisc Mraz şi trei sesiuni de masterclass, cu Dana Bunescu, Paula Herlo şi Florin Iepan. În ultima zi a fost programat un Medalion Florin Iepan şi s-au acordat premiile.
Daniela Apostol, directoarea festivalului, ne-a anunţat că filmele vor fi proiectate în mai multe localităţi din ţară de Caravana Docuart, în 2015.
Pentru ediţia din 2015, organizatorii îşi propun să promoveze în mod deosebit documentarele studenţeşti.
Detalii: www.docuart.ro / facebook
 
Imagine: Nicolae Cara


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: afacerea tanase, bucuresti docuart fest, dana bunescu, docuart fest 2014, documentare romanesti, filme studentesti, florin iepan, francisc mraz, padurea sinisa dragin, unatc

Comments: