Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Bogdan Dumitrache - Cel mai bun actor la San Sebastian IFF


     Bogdan Dumitrache a fost desemnat Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian pentru rolul din Pororoca, cel mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu.
     În cadrul Galei de Premiere care a avut loc sâmbătă seară, trofeul i-a fost înmânat de către actrița Dolores Fonzi. Bogdan Dumitrache a mulțumit regizorului Constantin Popescu și a dedicat trofeul celor două fiice ale sale.
     „Pentru mine, a fost o experiență extraordinară. Pentru un actor, este o oportunitate foarte rară să întâlnești un așa scenariu, un personaj care are parte de o transformare atât de mare, de la o viață normală la abis, cu un cumul atât de variat de emoții și trăiri,” a declarat Bogdan Dumitrache la conferința de presă de la San Sebastian.
     Presa spaniolă a primit cu entuziasm prezența echipei românești, iar cronicile la superlativ au plasat filmul românesc printre favoritele la marile trofee ale festivalului, încă de la prima proiecție.
     Juriul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian din acest an a fost prezidat de John Malkovich și i-a avut ca membri pe actrițele Dolores Fonzi și Emma Suárez, regizorul William Oldroyd, producătorul Paula Vaccaro, scenaristul Jorge Guerricaechevarría și André Szankowski, director de imagine. Câștigătorul trofeului Concha de oro din acest an a fost James Franco, pentru filmul The Disaster Artist.
     Pororoca spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) și a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani). Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copiii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenţie a tatălui, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.
     Pororoca va fi distribuit în cinematografele din România de Bad Unicorn.
 
(01.10.2017)

Tags: bogdan dumitrache, constantin popescu, festival de film san sebastian, iulia lumanare, pororoca film

Comments: