Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Arkadia Shortfest, festival internaţional de scurtmetraje


     Festivalul Internaţional de Filme de scurtmetraj „Arkadia Shortfest” (11-12 iulie) se va desfăşura în spaţiile industriale de la Uzinele Camexip din oraşul Băicoi, judeţul Prahova. Locul este potrivit cu tema festivalului: Oraşul contemporan, cu tot ce presupune el: aglomerare, industrializare, mecanizare, urbanism, schimbare, arhitectură, dezvoltare. În timpul acestui mini-festival cu producţii româneşti şi internaţionale, spaţiul industrial va fi transformat în cinematograf şi galerie de artă. Vor fi proiectate peste 8 ore de filme de scurtmetraj.
     Ediţia din acest an are două secţiuni: Competiţia de scurtmetraje studenţeşti naţionale şi internaţionale, premiate cu votul publicului, şi Proiecţii ale scurtmetrajelor premiate în ultimii doi ani la cele mai importante festivaluri naţionale şi internaţionale. În competiţie sunt Vibraţia / Vibration, regizat de Germain Kanda (România), producţie UNATC, câştigător al Premiului Gopo 2013 pentru scurtmetraj documentar, şi Rio 2016, scurtmetraj documentar regizat de Bianca Rotaru, monteur Răzvan Ilinca, care a primit Menţiune la Festivalul de Film de la Victoria.
Pe lângă spectacolul cinematografic, publicul Arkadia Shortfest va putea vizita Expoziţia de fotografie industrială veche, organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Petrolului, şi Expoziţia de grafică.
Pe 12 iulie, spectatorii pot face drumeţii cu bicicletele puse la dispoziţie de organizatori, se pot urca la bordul unui motoplanor pentru a admira măreţia Masivului Bucegi sau se pot relaxa la piscină, mai ales că oraşul Băicoi se numără printre zonele cu cele mai multe zile însorite pe an din România.
Arkadia Shortfest e organizat de Asociaţia Arkadia şi Primăria Băicoi.
Detalii: www.asociatiaarkadia.ro /shortfest.asociatiaarkadia.ro
 

Tags: arkadia shortfest, documentar romanesc, scurtmetraj romanesc, vibratia

Comments: