REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPeste 5.000 de spectatori, la Serile Filmului Românesc 2017


     Duminică, 14 mai, s-a încheiat cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc, dedicată regizorului Cristian Mungiu, care a fost invitat să selecționeze producțiile românești din program.
     Echipa filmului  4 luni, 3 săptămâni și 2 zile s-a reunit cu ocazia aniversării a 10 ani de la Palme d’Or, la Gala de deschidere a festivalului, la Ateneul din Iași. Cristian Mungiu, Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Ion Sapdaru și Vlad Ivanov au fost aplaudați pentru performanța de la Cannes, din mai 2007, discuția fiind moderată de Andrei Giurgia (directorul festivalului) și Irina-Margareta Nistor (ambasadorul cultural al SFR).
     În cadrul Galei, regizorul Cristian Mungiu a fost premiat cu Trofeul Festivalului SFR, oferit de Institutul Cultural Român.
     Peste 5.000 de spectatori au participat la proiecțiile de film, expozițiile, lansările de carte, concertele și întâlnirile tematice, în perioada 10 - 14 mai, la Festivalul Serile Filmului Românesc 2017.
     Detalii: www.festivalsfr.ro
(17.05. 2017)

Cuvinte cheie: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile film, cristian mungiu, film romanesc, serile filmului romanesc iasi 2017, sfr 2017

Opinii: