REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmParticipare românească la Free Zone Film Festival Serbia


     Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul celei de-a 14-a ediţii a Free Zone Film Festival, care se desfăşoară în perioada 7-12 noiembrie 2018 în Serbia, la Belgrad, Novi Sad şi Nis. Ediţia 2018 prezintă trei producţii cinematografice româneşti în cadrul festivalului: Nu mă atinge-mă, Licu, o poveste românească şi documentarul Fotbal infinit.
     La festival participă regizoarea Ana Dumitrescu (Licu, o poveste românească), actriţa Irmena Chichikova (Nu mă atinge-mă) şi Laurenţiu Ginghină (Fotbal infinit).
     Free Zone Film Festival a fost înființat în 2005 la Belgrad (Serbia) în ideea descoperirii unui spațiu fizic și ideologic în Belgrad pentru dezbaterea, re-gândirea și înțelegerea fenomenului social și a problemelor sociale actuale din Serbia, Balcani și din întreaga lume - prin popularizarea filmelor de artă și implicate social, rareori parte a unui repertoriu cinematografic obișnuit. În fiecare an, Free Zone ecranizează între 30 și 40 de filme de lungmetraj și documentare în cele șase zile de festival din cele mai mari orașe din Serbia (Belgrad, Novi Sad și Niš) și în zece cinematografe. Pe lângă programul principal, festivalul organizează și ecranizări speciale pentru liceeni, programul Free Zone Junior, ateliere de lucru, cursuri de măiestrie și un program nocturn de dezbateri.
     Detalii: Free Zone Film Festival // www.rkiwien.at
 
(06.11.2018)

Cuvinte cheie: fotbal infinit film, free zone film festival serbia, institutul cultural roman viena, licu, o poveste romaneasca film, nu ma atinge-ma film

Opinii: