REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmJudith State, selectată pentru European Shooting Stars 2023


     Judith State, actriță, dansatoare și coregrafă, a fost selectată în programul European Shooting Stars, care va avea loc în perioada 17-20 februarie 2023, în cadrul celei de-a 73-a ediții Berlinale.
     Judith State a debutat în film cu rolul din Sieranevada, de Cristi Puiu, după care a avut rolul principal în Monștri, regizat de Marius Olteanu, care i-a adus Premiul Gopo pentru actriță în rol principal.      După mai multe roluri secundare (Malmkrog, Tata mută munții, Rondul de noapte), Judith are iarăși o partitură importantă în R.M.N., regizat de Cristian Mungiu, care i-a adus nominalizarea la programul organizat de Eurpean Film Promotion. În 2023, va avea premiera Refugiul, film regizat de Liviu Mărghidan.
     Juriul de la European Film Promotion a motivat alegerea: ”Are o abilitate naturală și o prezență puternică, aduce autenticitate și farmec unui rol. Este foarte implicată în rol și emoționează spectatorii”.
Prezența ei în program este susținută de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR), o organizație non-guvernamentală, care are ca scopuri principale sprijinirea producției și distribuției de film independent și dezvoltarea unor noi comunități de cineaști și cinefili în România. Pe lângă reprezentarea României la EFP, susținem promovarea filmului românesc și european prin publicarea revistei online bilingvă Films in Frame.
Detalii: efp-online.com / www.romfilmdevelopment.org / www.facebook.com/ADFRro
(14.12.2022)

Cuvinte cheie: european film promotion, judith state, shooting stars romania 2023

Opinii: