REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPregătiri la Cluj pentru Festivalul Internaţional de Film Comedy


Clujul devine un candidat serios în competiţia pentru Capitală culturală europeană, cu un al doilea eveniment cinematografic, Festivalul Internaţional de Film Comedy (10-19 octombrie).

     
     Organizatorii pregătesc o bună selecţie a filmelor de gen, dar şi întâlniri cu profesionişti din industria cinematografică sau evenimente conexe: peste 150 de producţii, workshop-uri dedicate pasionaţilor de film şi un cocktail de jazz, teatru şi dans. Peste 100 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival. 
Pe lângă secţiunea principală a festivalulului, Competiţia Internaţională, Comedy Cluj dedică o atenţie deosebită scurtmetrajelor studenţeşti, iar Programul Focus este dedicat umorului nemţesc şi olandez. Ca în fiecare an, festivalul onorează o personalitate a cinematografiei româneşti cu Premiul de Excelenţă Comedy Cluj 2014. 
Principalele locaţii pentru cea de-a VI-a ediţii a festivalului sunt cinematografele „Florin Piersic” şi „Victoria” din centrul oraşului. O serie de evenimente se vor desfăşura în Sala Mare a Casei TIFF şi la Universitatea Sapienţia. Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul unde a avut loc prima proiecţie cinematografică din istoria oraşului, va găzdui un workshop. 

Comedy Cluj organizează o serie de evenimente conexe, în parteneriat cu alte festivaluri de gen din lume. „Serile Speciale” sunt găzduite de Opera Maghiară din Cluj şi Teatrul Naţional. 
Harta Comedy Cluj va prinde culoare prin intermediul altor două locaţii, cluburile Charlie’s Pub şi The Soviet, unde sunt organizate petrecerile pentru invitaţii şi publicul de la festival. 
Săptămâna viitoare vor fi puse în vânzare biletele pentru Evenimentele Speciale, precum şi abonamentele care vor permite accesul la proiecţii, workshop-uri, manifestări conexe şi petrecerile Comedy Cluj. 
Vizualul Comedy Cluj din acest an a fost conceput de echipa Good Hands, proaspat câştigătoare a premiului “Best Foreign Poster”, pentru afişul lungmetrajului Roxanne, la Golden Trailer Awards, cea mai prestigioasă competiţie a marketingului de film din lume. 
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană.

Detalii: www.comedycluj.ro / facebook


Cuvinte cheie: comedy cluj, festivalul international de film comedy cluj 2014, roxanne

Opinii: