REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Meanwhile in Bucharest”, un documentar cu succes imediat pe internet


     Regizoarea Roxana Andrei şi directorul de imagine Eugen Neiculescu au realizat un scurtmetraj documentar independent de 11 minute, despre străinii care locuiesc în Bucureşti.

Postat în 14 iulie, filmul are 33.500 de vizualizări, un succes neaşteptat chiar şi pentru realizatori. Interviurile cu oameni de diferite naţionalităţi - norvegieni, britanici, spanioli sau italieni - sunt alternate cu foarte sugestive imagini ale oraşului. Dar nu asta şochează, ci atitudinea străinilor care sunt fericiţi aici, care vorbesc despre Bucureşti cu admiraţie, care se simt în siguranţă şi nu vor să mai plece. Mai mult, îi îndeamnă şi pe alţii să vină. Alternanţa vechi-nou, frumos-mizerie, ordine-haos, viaţa de noapte şi frumuseţea oamenilor sunt argumentele lor pentru imaginea de oraş viu şi cu caracter a Capitalei. 
Roxana Andrei şi Eugen Neiculescu au produs filmul, realizat cu o echipă foarte mică: Andrei Pîrvulescu operator, montaj Ioan Botezătorul, colorist Octavian Chiriţescu - Crişan.
 

Cuvinte cheie: documentar romanesc, eugen neiculescu, film independent, meanwhile in bucharest, roxana andrei

Opinii: