REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmEducaţie cinematografică pentru liceeni


     A patra ediţie a proiectului Cinema-Edu, dezvoltat de Asociaţia Culturală Macondo şi Centrul Naţional al Cinematografiei se va desfăşura în perioada februarie - iunie, pentru liceenii din 80 de licee bucureştene şi din 7 localităţi din ţară.
Primele vizionări vor avea loc în 24 februarie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la MŢR şi la Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”. Filmul propus spre dezbatere este Eu şi tu, cea mai recentă creaţie a lui Bernardo Bertolucci, o poveste ai cărei eroi sunt doi fraţi adolescenţi.
În 25 februarie, la Institutul Cervantes, va fi proiectată pelicula Bila, o poveste despre prietenie, care are puterea de a-l transforma pe Pablo, un băiat de 12 ani, cu o situaţie familială dificilă.
     În acest an, proiectiile vor fi găzduite de Institutul Cervantes, Institutul Cultural Italian, Biblioteca Naţională, Cinema „Elvira Popescu” şi Noul Cinematograf al Regizorului Român, cu invitaţi speciali şi surprize pregătite pentru Săptămâna ”Să fim mai buni, să ştim mai mult”, din perioada 7 -11 aprilie.
Alte localităţi participante la proiect sunt Corabia, Topliţa, Caracal, Moineşti, Moreni, Târgovişte, Slobozia.
Detalii: cinema-edu.ro

Cuvinte cheie: asociatia macondo, cinema-edu, cnc

Opinii: