REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„You’ll Be a Woman Soon” câștigă a 13-a ediție Aristoteles Workshop


     You’ll Be a Woman Soon, documentarul realizat de Vincent Spareboom (Olanda), Anelise Sălan (România) și Magnus Lorentz (Germania), a câștigat a 13-a ediție a Aristoteles Workshop. Filmul urmărește o tânără de 20 de ani în trecerea de la adolescență la statutul de femeie măritată după rigorile comunității baptiste.
     See You Soon, de Andrei Răuțu (România) și Anai Paz (Chile), un portret al iubirii din amintirile de la bătrânețe povestite de două cupluri, a câștigat premiul special al juriului.
     Din juriul Aristoteles Workshop 2018 au făcut parte Anna Maria van de Zanden (șefa Departamentului de Film Documentar la The Netherlands Film Academy, în Amsterdam), Ligia Smărăndache (șefa Departamentului de Cinematografie și Media la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), Andrea D’Addio (jurnalist fondator și director al Berlino Magazine) și Răzvan Penescu (a fondat și conduce liternet.ro din 2001).
     Ceremonia de final a avut loc la Casa de Cultură din Baru, județul Hunedoara, oferită pentru o seară de primăria comunei.
     Înainte de vizionarea celor șase filme, producătorul Dan Nuțu a mulțumit Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pentru parteneriat și tutorilor pentru eforturile susținute, i-a aplaudat pe Lotte Mik-Meyer și Laurent Bécue-Renard, pentru prima dată prezenți la workshop, pentru care agenda celor două săptămâni premergătoare vizionarii a fost comparabilă cu o cursă fără oprire.
     Celelalte filme produse în timpul Aristoteles Workshop 2018 sunt: Mihuț (Anai Paz din Chile și Andrea Ruethel din Germania), To Be(e) or Not to Be (Laura Rodriguez din Spania, Luca Gennari din Italia și Ioana Pop din România), News of Love (Sofia Iulia Nelega din România, Jordan Mihailovsky din Bulgaria) și Marie Leeman din Franța) și Valley of the Wolf (Antonio Valerio Frascella din Italia), Lamia Sabic din Bosnia și Gabriela Forfotă din România).
     În timp ce a 13-a ediție se apropia de final, producția Aristoteles Workshop When the Dragon Came (Monologues) a fost selectată să participe la Netherlands Film Festival 2018 de la Utrecht (27 septembie și 8 octombrie). Filmul a fost realizat de Stefan Pavlovic (Olanda), director de imagine, Aylin Gökmen (Elveția) și editor, Miruna Minculescu (România), la ediția din 2017.
     Detalii: Aristoteles Workshop
(06.09.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles workshop 2018, atelier de film documentar, dan nutu, documentare aristoteles workshop, documentare romanesti, see you soon film, you'll be a woman soon film

Opinii: