REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmViennale 2015: „Comoara”, „Un etaj mai jos” și „De ce eu?”


     La Viennale 2015 vor fi prezentate trei filme românești: Comoara (2014, r. Corneliu Porumboiu), Un etaj mai jos (2014, r. Radu Muntean) și De ce eu? (2014, r. Tudor Giurgiu).

    Regizorii Corneliu Porumboiu și Radu Muntean vor discuta cu publicul după fiecare dintre proiecții.
    Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul celei de-a 53-a ediţii a festivalului international de film VIENNALE 2015 care se desfăşoară la Viena în perioada 22 octombrie – 5 noiembrie. Festivalul prezintă 300 de producţii cinematografice, programe speciale, interviuri, discuţii cu publicul şi o retrospectivă istorică asupra cinematografiei, realizată în colaborare cu Muzeul de Film din Austria.
     Viennale 2015 este al doilea festival de film care are loc la Viena în luna octombrie 2015. În perioada 1-11 octombrie s-a desfășurat festivalul de film LET’S CEE, în cadrul căruia Aferim! (r. Radu Jude) a obţinut Premiul Publicului. Distincția a fost înmânată producătoarei Ada Solomon și actorului Cuzin Toma, prezenţi la Viena cu sprijinul Institutului Cultural Român.
     Detalii: Viennale.at // Institutul Cultural Român
 Galerie Foto

Opinii: