REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmVacanță de cinefil cu documentarele KineDok


     În luna iunie, KineDok powered by One World Romania aduce 14 proiecții de film documentar: de la Iași la Timișoara, de la Alba-Iulia la Galați. Programul, cu proiecții în aer liber, se concentrează pe istorii recente și ideololgii apuse: conflictul interetnic din 1990 de la Târgu Mureș în filmul Campionul din Balcani, orașul considerat odată poarta de aur a socialismului în Hotel Răsărit, calea ferată a pionierilor în Tren spre maturitate. De asemenea, aflăm cum se reflectă criza europeană a refugiaților într-un sătuc pe cale de dispariție din Bulgaria în Poștașul cumsecade și ce înseamnă să fii cadru medical în „triunghiul morții” din centrul Irak-ului, în documentarul Nicăieri unde să te ascunzi.  
     Proiecțiile vor fi urmate, ca de obicei, de discuții interesante cu invitați special aleși pentru fiecare temă în parte: istorici, politologi și alți oameni care ne pot împărtăși cunoștințele și experiența lor valoroasă pentru a o îmbogăți pe a noastră. Pentru lista completă a evenimentelor și invitaților KineDok urmăriți programele din fiecare locație precum și website-ul programului.
Organizator Național: Asociația One World Romania. Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria) Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei.
Program: kinedok.net


 
(31.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: kinedok 2018, one world romania 2018

Opinii: