REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmUniunea Internațională a Cinematografelor cere suport guvernamental pe timpul crizei coronavirus


     Uniunea Internațională a Cinematografelor (UNIC), organul european care reprezintă proprietarii și directorii de cinematografe, cere guvernelor din Europa să facă tot ce le stă în putință pentru a ajuta cinematografele să depășească obstacolele provocate de pandemia coronavirus. 
      „Marea majoritate a cinematografelor europene s-au închis, ca reacție a măsurilor luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Impactul economic și social pe care această întrerupere îl va avea asupra comunităților locale este imens, însă prioritară este sănătatea publicului și a milioanelor de angajați din sectorul nostru, cei care fac din mersul la cinema o experiență unică.”, se spune în comunicatul UNIC. „Așteptăm cu nerăbdare ziua în care cinematografele noastre își vor redeschide ușile pentru public, pentru ca acesta să se poată bucura din nou de incomparabila experiență culturală și socială de a vedea împreună un film pe Marele Ecran”. 
     Activitatea UNIC, a cărei directoare este Laura Houlgatte, acoperă 38 de teritorii europene, însumând mai mult de 42.000 de ecrane. Printre membri se numără Les Cinémas Pathé Gaumont, Cineplex, Cineworld Group, Kinepolis Group și Odeon Cinemas Group. 
Detalii: Variety
(24.03.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cineplex, coronavirus, laura houlgatte, les cinémas pathé gaumont, unic, uniunea internațională a cinematografelor

Opinii: