REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTrei documentare despre Ținutul Buzăului la Cinema Muzeul Țăranului


     Luni, 15 ianuarie 2018, cu ocazia Zilei Culturii Naționale la Muzeul Național al Țăranului Român, vor fi proiectate trei documentare realizate de DigiWorld, în parteneriat cu Geoparcul „Ținutul Buzăului”.
     Piatra–Ținutul Buzăului (42 min.) va fi difuzat în premieră cinematorgrafică de Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Filmul aduce în prim-plan cititori în piatră și cioplitori în stâncă. (Producător Digi World, regizori: Adriana Oprea, Anca Grădinariu și Iulian Pană, anul 2017). La finalul filmului regizorii vor fi deschiși la discuții și întrebări din partea publicului.
     Focul–Ținutul Buzăului (35 min.) este inspirat de focurile vii din Lopătari, un fenomen natural spectaculos, specific zonei. Personajul principal al documentarului este fierarul Titi Stan, de 85 de ani din Bozioru, care știe să facă o căruță întreagă, de la A la Z, în micul său atelier. (Producător – DigiWorld, regizor: Adriana Oprea, anul 2015).
     Lemnul–Ținutul Buzăului (38 min.) este un documentar dedicat unei materii care încă rânduiește viața oamenilor de la naștere și până la moarte, îi adăpostește, îi hrănește și îi inspiră, dar mai ales îi apropie de Dumnezeu, prin bisericile de lemn din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, capodopere de arhitectură și de spiritualitate. (Producător -  DigiWorld, regizori: Andrei Dobrescu, Adriana Oprea, anul 2016).
     Filmele vor fi prezentate la Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea, luni, 15 ianuarie 2018, începând cu ora 19.
     Eveniment organizat de DigiWorld, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român, Geoparcul Ținutul Buzăului.
(12.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema muzeul taranului, digiworld romania, mtr, tinutul buzaului

Opinii: