REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Trei distincții speciale la Gala Premiilor RRC 2018


     Actrița Tamara Buciuceanu-Botez, Universitatea Babeș-Bolyai și Filarmonica George Enescu primesc cele trei distincții speciale la Gala Premiilor Radio România Cultural, eveniment care va avea loc luni, 19 martie, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon din București.
     Premiul RADIO ROMÂNIA 90 îi va fi acordat actriței Tamara Buciuceanu-Botez, figură reprezentativă a Teatrului Național Radiofonic, o voce de patrimoniu a tezaurului cultural al Radio România, o actriță ale carei valențe depășesc granițele comediei care a consacrat-o. Tamara Buciuceanu-Botez, cu un an mai mică decat Radio Romania, a definit excelența în teatru, radio, televiziune și cinematografie, prin roluri rămase pentru multa vreme în memoria colectivă a națiunii noastre.
     Premiul CENTENAR va fi oferit Universității Babeș-Bolyai din Cluj, cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din Transilvania, pentru modalitatea exemplară în care își îndeplinește misiunea didactică și de cercetare într-un orizont multicultural și multilingvistic, continuând tradițiile unei școli ardelene de elită, un „model de universitate romanească”, așa cum își dorea încă din 1919 Sextil Pușcariu, rector al universității.
     Premiul EXCELENȚA ÎN CULTURĂ îi revine Filarmonicii George Enescu, simbol al culturii românești. Fondată în urmă cu un secol şi jumătate, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. De un secol şi jumătate, Filarmonica George Enescu este scena cea mai râvnită şi vârful de lance al artei muzicale din România.
(26.02.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: premiile radio romania cultural 2018, radio romania cultural, tamara buciuceanu botez

Opinii: