REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Transylvania Cinema Awards, ediția a II-a


     Transylvania Cinema Awards pregătește planul perfect pentru o experiență cinematografică de neratat. Pe 3 și 4 noiembrie cea de-a doua ediție a festivalului internațional de film independent aduce la Cinema Arta o selecție de filme din întreaga lume.
     Propunerile din cadrul acestei ediții fac pact cu spectatorul și îl provoacă să exploreze destinații noi. Programul de festival include filme care să te poarte cât mai departe și să testeze curiozitatea. De la animație la ficțiune, de la documentar, dramă și până la music video ori film experimental – cele 10 titluri prinse în agenda TCA invită cinefilii să descopere  universul cinematografic independent.                   
     Calupul de proiecții include filme premiate și recunoscute internațional.
     Dintr-un total de peste 250 de proiecte înscrise, selecția a fost concepută astfel încât festivalul să devină cadrul ideal în care inovația și creativitatea să se îmbine perfect.
     Cele două zile de festival vin la pachet cu proiecții de filme lungi și scurte pentru toate gusturile. Big Earth (Hotel California) poate fi descoperit vineri, 3 noiembrie, de la ora 19:00. Lungmetrajul regizat de Patrick Merz e o poveste puternică despre o lume lipsită de prejudecăți și granițe, în care imigranții luptă pentru a-și redobândi libertatea și speranța că poate exista un mâine mai bun.
     Următoarele opriri sunt de făcut sâmbătă, 4 noiembrie. De la ora 19:00 se fac pregătiri pentru un maraton de scurtmetraje cu subiecte diverse. A whole world for a little world, The wall sau Clouds sunt doar câteva dintre opțiunile ce se regăsesc pe listă. Călătoria este completată și de o proiecție specială, realizată în parteneriat cu The Monthly Film Festival din Glasgow. De la ora 20:30 urmează o incursiune în lumea și comunicarea virtuală. #babynymph testează cauzele și efectele produse de dorința de a expune tot ceea ce trăiești. Aldo Pedrosa redă în filmul său întreaga realitate a generației Y.
     Transylvania Cinema Awards este o competiție internațională care promovează filmul independent în toate formele sale, devenind o alternativă generoasă pentru toți iubitorii de film.
     Accesul la eveniment este gratuit. Filmele sunt subtitrate în limba engleză.
     Detalii: www.transylvania-cinema.com
(31.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema arta, festival de film, tirgu mures, transylvania cinema awards 2017

Opinii: