REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Transmedia Express” la Open Documentary Session 6


     Open Documentary Session 6 se deschide joi, 26 mai, la ora 20.00, la Ambasada (str. Anton Seiller, nr. 2, Timișoara), cu documentarul Citizenfour (regia Laura Potras), despre zilele tensionate pe care Snowden le-a petrecut într-un hotel din Hong Kong. Intrarea este liberă.
     Vineri (27 mai, ora 16.00) și sâmbătă (28 mai, ora 10.00), la City Business Centre (Piaţa 700, Corp E, mezanin) are loc TRANSMEDIA EXPRESS, un program care aduce îmăreună autori și producători de film documentar și specialiști din domeniul tehnologic, IT, pentru a găsi noi mijloace de exprimare în domeniul documentarului interactiv – storytelling in the digital age.
     De asemenea, va fi prezentat și proiectul de film documentar Hands-on „Dudesti, unde esti?, ce are potențial de dezvoltare în web-documentary sau game-documentary. La prezentare se vor afla și jurnalistul Vlad Odobescu și regizorul Florin Iepan. Subiectul urmărește povestea comunei Dudeștii Vechi, un sat din Banat care a supraviețuit colectivizării, deportării și haosului tranziției.
     Evenimentul este organizat de Asociația Documentor și susținut de Centrul National al Cinematografiei, Consiliul Județean Timiș și Primaria și Consiliul Local Timișoara.
(25.05.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia documentor, dudestii vechi, florin iepan, open documentary session 6 timisoara, transmedia, vlad odobescu

Opinii: