REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”Totul e foarte departe”: Bărci, mașini și microbuze


     Premiera Cinepub din această săptămână, scurtmetrajul Totul e foarte departe de Emanuel Pârvu, a fost unul dintre cele mai vizibile scurtmetraje românești pe plan internațional în 2018. 
Filmul spune povestea unei mame devotate care trăiește în Delta Dunării împreună cu fiul ei care suferă de un handicap. Cei doi pornesc într-o călătorie neanunțată spre capitală cu ocazia zilei de naștere a fiului cel mare, pe care vor să-l surprindă plăcut. Însă acesta nu apare. Cei doi sunt luați în primire de vecini, iar în decursul serii sunt puși în fața unei realități neașteptate. O poveste despre felurile de a iubi, despre "ce e iubirea": să spui adevărul sau pur și simplu să il omiți? 
     ”O pastilă cinematografică care cuprinde bagaj emoțional cât pentru un lung metraj, Totul e foarte departe reușește să redea în doar cincisprezece minute poveștile a trei oameni, ale căror vieți sunt construite pe așteptări și deznădejdi. Dorința de a face bine și gesturile de iubire familială sunt manifestate în necunoștință  de cauză și ascund în spate tot felul de omisiuni menite să îndulcească o realitate amară. Iar conflictul dintre viața perimată dar umană de la sat și viața urbană aparent prosperă, în realitate plină de neajunsuri, e tratat cât se poate de clar.”
     Totul e foarte departe a fost selecționat în festivaluri importante de film precum Rotterdam IFF, Sarajevo sau Sao Paulo, TIFF și Anonimul, unde a și câștigat Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.
Din distribuția filmului fac parte nume recunoscute ale teatrului și filmului românesc precum Mirela Gorea, Vlad Corbeanu, Radu Gabriel, Maria Radu, George Ivascu, Ana Radu și însuși autorul filmului.
Detalii: cinepub.ro
(26.11.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: emanuel parvu, premiera cinepub, totul e foarte departe film

Opinii: