REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Toronto Film Festival ia în considerare opțiuni digitale într-un peisaj post-pandemie


     Festivalul de Film de la Toronto are toate pânzele sus, din câte spune directorul său artistic, Cameron Bailey. Cu toate acestea, nici măcar organizatorii celui mai mare festival nord-american nu știu exact încotro se îndreaptă. 

     În mod normal, TIFF are loc la începutul lunii septembrie, cu o selecție de aproape 300 de filme. Spre deosebire de alte festivaluri care s-au văzut nevoite să anuleze sau să-și amâne edițiile din cauza coronavirusului, echipa TIFF își asumă responsabilitatea de a oferi o nouă formă evenimentului la datele sale inițiale din septembrie - chiar dacă asta înseamnă mai puține locații, un public scăzut sau, în cel mai rău caz, nicio activitate care să presupună prezență fizică. După șase luni de muncă, echipa a început deja să dezvolte un plan B care constă într-o ediție virtuală. 

     "Amânarea nu este o opțiune acum. [Pe baza] a tot ceea ce învățăm, lucrurile s-ar putea agrava în octombrie sau noiembrie dacă va exista un al doilea val ”, spune directorul executiv al TIFF, Joana Vicente.
Detalii: Variety

(23.04.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cameron bailey, covid-19, festivalul de film de la toronto, joana vicente, tiff canada

Opinii: