REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Thrillerul “Terapie pentru crimă”, din 3 octombrie în cinematografe


Cântăreaţa Claudia Pavel - Cream este protagonista acestui film independent, regizat de Kiki Vasilescu.

Cream interpretează rolul unui killer şi o vom vedea boxând, trăgând cu arbaleta şi cu pistolul, mânuind cuţitul, dar şi cântând... în cadă. Claudia Pavel a vrut să se implice foarte mult în rol, aşa că nu a avut dublură. A studiat actoria în Los Angeles, la Şcoala Dianei Castle, „The Imagined Life”, după ce în România a urmat cursurile Facultăţii de Arte, clasa Virgil Ogăşanu (2003-2007), Universitatea Hyperion. Claudia a fost recomandată pentru acest rol de către directorul de casting Florin Kevorkian.  
Filmul românesc independent Terapie pentru crimă, în regia lui Kiki Vasilescu, este un thriller cu elemente parodice. Claudia Pavel este Matilde, o Nikita autohtonă. Vrea să devină mercenar, să scape de datorii, dar nu-i prea iese... Ideea cu o femeie - asasin profesionist nu e nouă, dar e prima antieroină din cinematograful românesc. Matilde vrea să fie un criminal aşa cum a văzut în filme, dar încercările ei duc la situaţii de multe ori comice. Producţia parodiază, pe alocuri, genul filmelor de acţiune cu o „femme fatale” protagonistă. 
Scenariul filmului a fost transformat în roman şi va apărea la Editura Tritonic, în acelaşi timp cu filmul. 
O versiune work in progress a filmului a fost proiectată în cadrul Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film (Bucureşti, noiembrie 2013), organizat de Irina Margareta Nistor. 
Filmările s-au desfăşurat exclusiv în Bucureşti, în regim independent, în Centrul Vechi al Bucureştiului, Piaţa Universităţii, cheiul Dâmboviţei, Parcul Tineretului, în luna iulie 2011 şi au durat 40 de zile.  Bugetul producţiei este de 200.000 de dolari. 
La jumătatea lunii septembrie a fost lansat un nou single interpretat de Cream, al cărui videoclip este realizat cu imagini din film. 
Producţia se va distribui  în 30 de săli de cinema din toată ţara (Bucureşti, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Craiova, Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Vaslui etc.).  
Detalii: facebook

Cuvinte cheie: claudia pavel cream, kiki vasilescu, terapie pentru crima, thriller

Opinii: