REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmThe Waiting Room: Claire Atherton despre Chantal Akerman


     One World Romania  organizează vineri 19 iunie, de la ora 20.00, un masterclass cu un invitat special al următoarei ediții a festivalului, care se va desfășura între 21 și 30 august. Este vorba despre monteuza Claire Atherton, fidela colaboratoare a cineastei belgiene Chantal Akerman, căreia îi va fi dedicată o retrospectivă cu ocazia OWR13.
     În cadrul discuției se va aborda atât relația personală și creativă unică a lui Claire Antherton cu Chantal Akerman, cât și restul carierei sale și mai ales filmul Toți copiii, mai puțin unul (2008), regizat de Noëlle Pujol și Andreas Bolm. Acesta particularizează prin experiența unui grup de copii din pusta maghiară conștientizarea brutală a singurătății individului în fața morții. 
     Chiar înainte de discuție, se vor prezenta în live streaming, pe pagina de Facebook a One World Romania, filmul Toți copiii, mai puțin unulde la ora 17.30 (ora României). Iar de de la ora 18.30 (ora României), va fi prezentat un film de-al lui Chantal Akerman care rezonează în mod deosebit cu situația actuală: Sud. Acesta explorează modul în care linșajul afro-americanului James Byrd Jr. de către trei tineri albi în sudul Statelor Unite se înscrie atât în peisajul natural al zonei cât și în peisajul psihologic al locuitorilor, încărcându-le cu povara violenței, a morții și a istoriei.
     Atenție, aceste filme nu sunt disponibile pe platforma Eventbook, așa că aceasta va fi singura ocazie de a le vedea.
     Pentru a participa activ la discuția live cu Claire Atherton, publicul se poate conecta pe Zoom între 19:40 și 19:50, la link-ul acesta.
Detalii: One World Romania
 
(17.06.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: chantal akerman, claire atherton, one world romania 2020, one world romania the waiting room

Opinii: