REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTermen de înscriere prelungit la atelierul Midpoint 2017


     Programul MIDPOINT INTENSIVE a lansat apelul pentru înscrieri la cea de-a șasea ediție adresată scenariștilor, regizorilor și producătorilor cu proiecte de scurtmetraj în dezvoltare. Patru scenarii de scurtmetraj vor fi selectate, pentru a fi rescrise în cadrul a trei zile de workshop creativ sub îndrumarea trainer-ului internațional Csaba Bollok.
     Programul este organizat în colaborare de către MIDPOINT Central European Script Center (FAMU) și CineMAiubit ISFF (UNATC).
     Toate materialele necesare pentru înscriere trebuie trimise în limba engleză la adresa de e-mail minimidpoint@gmail.com până pe 26 Noiembrie 2017.
     Tema generică a acestui an este „Revolutions”, participanții fiind invitați să o exploreze conceptual, având însă libertate deplină în a o interpreta. 
     Sunt eligibili pentru a se înscrie: echipe de scenarist+regizor+ (opțional) producător, studenții la film (chiar și cei din anul I sunt încurajați să se înscrie). 
     Anul acesta, MINDPOINT INTENSIVE va avea loc între 6-8 Decembrie 2017, în parteneriat cu Midpoint Central European Script Center.
     Cele patru proiecte de scurtmetraj selectate vor fi instruite de trainerul internațional Csaba Bollok. Bollok este scenarist, regizor și trainer al Midpoint Central European Script Center. A absolvit Hungarian Academy of Film and Drama în anul 1994, după o carieră în film independent. A studiat cinema în Statele Unite și a realizat filme în cadrul legendarului studio Bela Balazs. Primul lungmetraj, North by North (1999) a fost premiat cu Hungarian Filmcritics’ Prize. Iska’s Journey (2007) a câștigat Marele Premiu în cadrul Hungarian Film Week și a avut premiera mondială la Berlinale. În prezent, Bollok dezvoltă două proiecte cinematografice și este profesor în cadrul  Eszterházy Károly College, Moving Image Department.
     Până în prezent, la MIDPOINT INTENSIVE au fost dezvoltate în cadrul programului mai mult de 15 scenarii de scurt-metraj. Scurt-metrajele rezultate au fost selectate în cadrul a numeroase festivaluri de film sau au fost nominalizate în cadrul unor evenimente naționale de profil precum Premiile Gopo. Dintre scurtmetrajele finalizate amintim: Mâine, Bach, regizat de Mihnea Ciorică, scris de Diana Voinea, In The Sidecar, regizat de Mircea Bobina, scris de Ion Bordian, One More Night, scris de Cezar Valentin, regizat de Vittoria Citerni di Siena.  
     Programul este facilitat de către Ioana Mischie (coordonator), în prezent bursieră Fulbright în cadrul University of Southern California, School of Cinematic Arts și de către Emil Cătălin Vasilache (producător al workshop-ului), student al secției Comunicare Audio-Vizuală a UNATC.  
     Detalii: blog // facebook
(22.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier scenaristica, cinemaiubit 2017, film studentesc, midpoint intensive, workshop unatc

Opinii: