REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Teatrul Odeon aniversează 70 de ani


     Luni, 28 noiembrie 2016, de la ora 19.00, are loc aniversarea a 70 de ani de la înființarea Teatrului Odeon, eveniment în cadrul căruia vor fi lansate documentarul produs de Televiziunea Română, Teatrul Odeon 70 și volumul „Odeon 70. Aventură istoric-omagială”, de Miruna Runcan.
     Inițial s-a numit Teatrul „Muncitoresc C.F.R.”.  Şi-a deschis porțile în cartierul Giulești, în septembrie 1946 cu premiera Clocot de Vintilă Rusu Șirianu, în regia lui Ion Aurel Maican. Și-a schimbat ulterior numele în Teatrul Giulești și din nou în 1990, când a devenit Teatrul Odeon.
     A beneficiat de un foarte longeviv directorat, al doamnei Elena Deleanu (1954-1990), de un foarte scurt directorat al lui Vlad Mugur (care i-a schimbat numele și i-a reînnoit trupa), urmat de directoratul lui Alexandru Dabija (cu marile succese din anii 90 – ...au pus cătușe florilor..., Richard III, La țigănci) și pentru ultimii 20 de ani și până în prezent de cel al actriței Dorina Lazăr.
     Am încercat să surprindem această istorie vie, bogată în mari spectacole, numeroase turnee în țară și peste hotare, premii prestigioase naționale și internaționale, într-un volum aniversar și un film documentar, care vor fi lansate în seara de 28 noiembrie:
     Seara va fi completată de dezvelirea a două busturi surpriză realizate de sculptorul Dragoș Cătălin Munteanu (vernisate de Dorina Lazăr și Dinu Cernescu) și de un Intermezzo muzical coregrafic coordonat de Răzvan Mazilu.
     Expoziţia aniversară din foaiere este realizată de Black Horse Mansion.
     Detalii: Teatrul-Odeon.ro
(21.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aniversare 70 de ani, dorina lazar, razvan mazilu, teatrul odeon, teatrul odeon 70 documentar, televiziunea romana

Opinii: